Tax solutions – Taxafy (2024)

Tax solutions – Taxafy (1)

Met een kritische en open mindset, omarmen wij vooruitgang en staan wij klaar om je reis naar succes te versnellen. Wij zijn gefocust op het toevoegen van waarde door duidelijk en praktisch advies en het ondersteunen bij de implementatie hiervan. Bij Taxafy vinden we het belangrijk om te navigeren van begin tot eind en verder.

Wij zijn betrokken bij uw onderneming. Wij zijn overtuigd dat met kennis van uw bedrijf, we de hoogste toegevoegde waarde kunnen bereiken.

Tax solutions – Taxafy (2)

Start up

De spannende reis van een start-up die focused op optimaal succes, vergt een gedegen afweging van juridische en fiscale mogelijkheden. We begrijpen de unieke uitdagingen van een start-up en begeleiden graag bij cruciale beslissingen aangaande juridische vorm en fiscale strategieën.

Het kiezen voor de juiste juridische vorm is een cruciale rol in het bepalen van de basis van de onderneming van de start-up. Factoren als aansprakelijkheidsbescherming, eigendomsstructuur, financiering en toekomstig groeipotentieel moet zorgvuldig afgewogen worden. Ons ervaren team van professionals werken nauw met u samen om uw specifieke behoeften en doelen te inventariseren. Zij voorzien u hierbij van specifieke richtinggevende begeleiding ten aanzien van de verschillende juridische vormen, zoals de eenmanszaak, samenwerkingsvormen, BV of NV. Samen bepalen we de optimale structuur die past bij uw lange termijn visie, en die mogelijke juridische risico's minimaliseert.

Herstructurering

Ons economisch klimaat verandert voortdurend, waarbij interne en externe factoren onze business continue beïnvloed. Op een zeker moment kan dit er toe leiden te ontdekken of herstructurering tot de mogelijkheden behoort om efficiency te optimaliseren. Indien een onderneming deel uit maakt van een internationale groep, vergt dit aanvullende aandacht, aangezien een local herstructurering van invloed kan zijn op de strategie van de groep, zoals bijvoorbeeld bij het overdragen van functies, activa en risico's, welke direct van invloed zijn op uw transfer pricing beleid.

Indien uw onderneming onderdeel uitmaakt van een internationale groep, vergt dit aanvullende aandacht aangezien een lokale herstructurering van invloed kan zijn op de strategie van de groep. Hieronder bijvoorbeeld het overdragen van functies, activa en risico's, welke. van direct van invloed zijn op uw transfer pricing profiel.

Taxafy kan u assisteren zowel bij binnen- als buitenlandse herstructureringen. Dit van de ontwerpfase tot aan de implementatiefase. Gebaseerd op jarenlange gezamenlijke ervaring bieden Taxafy en haar partners een one stop shop oplossing.

Internationaal advies

Grensoverschrijdend ondernemen betekend dat u te maken krijgt met een verschillende juridische en fiscale omgeving. Ieder land heeft haar eigen set aan regels en wetgeving.

We vinden het fijn betrokken te zijn om de markt samen te ontdekken. Door jarenlange ervaring met het werken in een internationale omgeving, hebben wij een groot netwerk aan professionals opgebouwd voor een aanpak op maat. Dit met een focus: het vinden van de juiste match voor onze klanten zowel op technisch als persoonlijk vlak.

Ook zijn we lid van een internationaal netwerk, dus als het gaat om uw bedrijf komend naar Nederland, of als uw bedrijf zich uitbreidt buiten Nederland, gepassioneerde en betrokken begeleiding is dichtbij.

Grensoverschrijdend werken

De wereld wordt almaar mobieler. Mensen zijn in staat elkaar te ontmoeten en samen te werken van bijna elke (digitale) locatie. Grenzen van waar we moeten wonen en werken vervagen. Desalniettemin, blijven locale regels nog steeds van toepassing, die mogelijk tot uitdagingen en kansen leiden.
Wij staan klaar om de kansen voor u en uw onderneming te ontdekken.

Enkele van onze diensten:

- 30% regeling aanvragen;

- A1 aanvraag (bewijs verzekering sociale zekerheid);

- Loonbelastingberekeningen;

- Detacheringsbeleids advies.

Met een gecombineerde ervaring van decennia in fusies en overnames, kan Taxafy begeleiden bij het realiseren van strategische bedrijfsdoelstellingen. Dit zowel van de aankoop als de verkoop kant. Met een brede en diepgaande marktkennis assisteren wij bij:

- Strategische (her)oriëntaties

- Aan- en verkoop van bedrijfsonderdelen en bedrijven

- (verkoop) Due diligence

- Aankoopovereenkomst opstellen en onderhandelingen voeren hieromtrent

- Strategische samenwerkingen

- Financieringsoplossingen

Wij worden graag uitgedaagd en zijn trots op het realiseren van de beste en meest houdbare oplossing voor u en uw bedrijf.

Due diligence

Met over een miljard euro aan transactie ervaring heeft Taxafy gedetailleerde kennis van de transactie markt. Wij staan klaar voor zowel aan- als verkoopbegeleiding, van begin tot eind van het proces. Of het nu gaat om het vinden van geschikte overnamekandidaten of het onderzoeken naar verkoopmogelijkheden, samen met onze partners staan wij klaar om richting te geven. Wij worden graag uitgedaagd en zullen met de best passende oplossing komen.

Highlights of our (joint) services:

- Review van: fiscale- en financiële positie, werkkapitaal ontwikkeling, cash flow en financiering, forecasts, kansen en risico's, juridische structuur en risico's

- Opstellen van een DD rapport op maat

- Bijstand bij onderhandelingen

- Opstellen van SPA/Koopovereenkomst

Van begin tot eind hebben wij een sterke focus op het doel van de transactie. We zijn er van overtuigd dat alleen met een focus op het doel van de transactie een bevredigend resultaat kan worden bereikt.

BTW

BTW beïnvloed bijna elke transactie. Het heeft een impact op de cashflow van een bedrijf en kan een daadwerkelijke kostenpost zijn. Van nationale tot internationale transacties, van onroerend goed tot goederen en diensten, BTW heeft hier mogelijk een grote invloed op.
BTW is ook een makkelijke manier van overheidsfinanciering. Kortom BTW is een belangrijke belastingcomponent die goed overwogen dient te worden.
Met onze BTW diensten proberen we elke BTW risico uit te sluiten, maken we business (ondersteunende). berekeningen die niet (achteraf) beïnvloed worden door BTW.
Voorbeelden van onze BTW diensten zijn:

- Ondersteuning bij BTW aangifte gerelateerde zaken

- Communicatie met de Belastingdienst (overleg, boekenonderzoek, rulings)

- Specifieke adviestrajecten (due diligence, BTW checks)

- BTW proces implementatie

- Advisering over BTW inzake uw day-to-day business

- Onroerend goed

Belastingaangiften

Belastingaangiften zijn een belangrijk onderdeel van de fiscale puzzel. Hierin komt het fiscaal advies terug als sluitstuk van het fiscale jaar. Door constant veranderende fiscale wet- en regelgeving, verschillende belanghebbenden met uiteenlopende (digitale) eisen, kunnen aangiften een uitdaging zijn.
Wij kunnen ondersteunen bij onder andere:

- Aangifte vennootschapsbelasting

- Aangifte dividendbelasting

- Transfer pricing documentatie en verplichtingen (Masterfile, localfile, CbCR)

Onze missie: Wij vertalen aangifteverplichtingen in een waardetoevoegende activiteit voor uw bedrijf.

Geïnteresseerd? Wij zien uit naar de uitdaging.

Fiscaal beleid/governance

Doordat markten steeds internationaler worden, spelen belastingen een steeds belangrijkere rol. Zowel het politieke als sociale klimaat hebben een invloed op hoe een onderneming opereert en over belastingen rapporteert.
Dit toenemende belastingbewustzijn, leidt bij bedrijven tot een benadering waarbij belasting meer als een integraal onderdeel zien binnen hun onderneming. Hierbij wordt waarde gehecht aan transparantie over hun fiscaal beleid.
Wij zijn van mening dat iedere onderneming een verschillend DNA bezit en daarom zijn eigen aanpak heeft als het op belastingen aankomt. Het formuleren van een fiscaal beleid vergt daarom een zorgvuldige aansluiting van de ondernemingsidentiteit en processen op het fiscaal beleid.
Taxafy kan assisteren bij het vergroten van belastingbewustzijn en het omzetten van uw bedrijfswaarden in een geïntegreerd belastingbeleid. Deze kan worden gebruikt voor rapportage doeleinden en voor eventuele communicatie met de belastingdienst.
Deze inclusieve benadering kan van toegevoegde waarde zijn voor de sociale footprint en geeft uw onderneming een fiscale identiteit.

Transfer pricing

Wij begrijpen het belang van het hebben en onderhouden van transfer pricing documentatie, om te voldoen aan de toenemende fiscale vereisten. Wij staan klanten bij in het opstellen van dergelijke documemtatie, zoals master- & localfiles en CbCR, om zeker te zijn dat uw onderneming voldoet aan wet- en regelgeving.

");});$("#tabid_667406e863b42 .vc_tta-accordion .vc_tta-panels .vc_tta-panel").each(function(){var $icon = $(this).find(".vc_tta-icon");if($icon[0]){$(this).find(".vc_tta-panel-title").addClass("hasIcon");}});})(jQuery);

Tax solutions – Taxafy (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6074

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.