Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (2024)

Inhoudsopgave

Wat is er online te vinden over de Trading Navigator Methode?

Ik ben verder gaan speuren op het internet om wat meer te weten te komen over de methode die Harm hanteert om zo succesvol te zijn op de beurs. Zo ben ik gestuit op een video van hem die op YouTube staat. In de video laat Harm 12 minuten lang verschillende grafieken van aandelen zien met groene en rode pijltjes, van in- en uitstap momenten. Hij verkondigt vol trots dat zijn software al die signalen heeft afgegeven en dat hij er honderden procenten rendement op heeft behaald.

Mijn bullsh*t radar ging zo hard af dat ik van afschuw niet meer verder kon kijken. “Wie trapt hier nu in?” dacht ik. Iedereen kan pijltjes tekenen op een grafiek en vertellen hoe briljant die is. De conclusie die ik hieruit kon trekken; de video’s die Harm publiceert, daar toont hij geen kennis en expertise. De vraag of de Trading Navigator Methode een scam is blijft knagen.

Gratis training over Beleggen

Wat zeggen cursisten over de Trading Navigator Methode?

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (1)

Ik ben verder gaan zoeken naar mensen die recensies plaatsen. Harm heeft ook een aantal video recensies op zijn salespage staan. Échte mensen aan het woord die hun mening verkondigen over Harm en zijn Trading Navigator Methode. De eerste video die ik bekeek was een vrouw van rond de 50 jaar oud. Ze vertelt in de video dat ze advocaat is. Natuurlijk begrijp ik dat dit een bepaalde autoriteit moet uitstralen, helaas zei haar non-verbale communicatie in mijn ogen toch écht wat anders. Maar goed, wie ben ik om daarover een keihard standpunt in te nemen.

Deze ‘advocate’ vertelt haar verhaal:

“Die groene en rode pijltjes vind ik fantastisch. Daar zweer ik op. Voor ik jou kende ging het niet goed en nu wel!”

Het klonk een beetje als een pitch van een verkoopster die nog nooit een sale heeft binnengehaald. Ik beland weer op hetzelfde sceptische punt als waar ik al was.

  • Wie is Harm van Wijk nu echt?
  • Waarom lijkt dit zo nep?
  • Wat zijn die groene en rode pijlen?

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Wie is Harm van Wijk?

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (2)

Om een goed beeld te krijgen bij wie Harm van Wijk nu echt is, heb ik zijn LinkedIn profiel opgezocht. Verrassend genoeg was dit na mijn scepticisme toch erg makkelijk te vinden.

Harm heeft in 1995 zijn Drs. Economics verdiend door de studie Bedrijfseconomie richting Marketing af te ronden. Hij heeft gewerkt als productmanager Beleggen bij Fortis, SNS bank en BinckBank. Verder heeft hij de functie vervult als senior vermogensbeheerder bij Kairos Asset Management en is hij sinds 2004 eigenaar van beleggen.com.

Sinds 1995 is Harm dus al op professioneel niveau bezig met beleggen en dit geeft hem autoriteit als hij spreekt over het vakgebied. Hij weet waar hij het over heeft gezien zijn achtergrond en ervaring.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Is het bedrijf van Harm van Wijk een scam?

Om te achterhalen of het bedrijf van Harm van Wijk betrouwbaar is ben ik meer gegevens gaan achterhalen over zijn bedrijf dat hij runt sinds 2004. Zijn KvK nummer staat beschreven op zijn website en ik kan daarmee alle informatie via de KvK over zijn bedrijf ontvangen.

  • Handelsnaam:BeursBulletin Alerts B.V.
  • KvK nummer:34244390
  • Adresgegevens:Rokebrandlaan 2, 1261 WV, Blaricum
  • Telefoonnummer:035 737 0440

Ik nam de proef op de som om eens een belletje te wagen en wat kritische vragen te stellen over de bedrijfsvoering. Tot mijn verbazing werd ik heel vriendelijk geholpen door een servicemedewerker die het mij haarfijn heeft uit kunnen leggen en mijn kritische standpunten kon verwerpen. BeursBulletin heeft een team van mensen in dienst die cursisten helpen en begeleiden als ze tegen problemen aanlopen.

Gratis training over Beleggen

Waarom lijkt de Trading Navigator Methode op een scam?

Het is natuurlijk mijn interpretatie van zijn marketing en hoe hij potentiële klanten wil lokken. Het komt in ieder geval bij mij zo over; als lokken. Ik heb het vermoeden dat zijn methode van verkopen precies het tegenovergestelde effect creëert dan wat hij er werkelijk mee wil bereiken.

Ik stap uit mijn scepticisme en besluit om de Trading Navigator Methode uit te proberen. Er zit een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie bij. Mocht het zo zijn dat ik in zijn val ben getrapt, dan heb ik altijd nog 30 dagen tijd om te ontsnappen. Niets te verliezen en er lijkt zo veel te winnen.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Wat is het?

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (3)

Om een goed beeld te krijgen bij wat ik moet verwachten van de Trading Navigator Methode, verdiep ik me wat meer in de inhoud. De Trading Navigator is een software tool die je signalen geeft wanneer het ‘veilig’ is om een aandeel te kopen en wanneer je het aandeel moet verkopen. De signalen zijn gebaseerd op analyses die de tool maakt om te bepalen wat de trend is van een aandeel. Door het algoritme van de tool, kun je op die manier verstandig en veiliger geld investeren.

Er valt wat te zeggen over de manier waarop de Trading Navigator werkt. Als ik de gegevens zo interpreteer, blijkt het dat het puur gaat om een tool die technische analyse uitvoert. Belangrijk hierbij om mee te nemen is dat fundamentele analyse dus niet wordt meegenomen. Met de Trading Navigator loop je nog steeds risico; nieuwsberichten kunnen onverwachts uit de hoek komen en fundamentele analyse wordt niet meegenomen. Je handelt op basis van positieve indicatoren (technische analyse), die je aangeven dat het verstandig is om een aandeel te kopen. Hierdoor neem je in feite minder risico dan wanneer je deze indicatoren niet meeneemt.

Dit doet me gelijk denken aan daytrading, waarbij je op dezelfde dag al een aandeel koopt en verkoopt. De Trading Navigator Methode belooft dat het ook gaat om het kopen en behouden van aandelen voor soms dagen, weken of maanden. Het is mij nog niet helemaal duidelijk hoe dit werkt, maar misschien moet ik me niet te veel in het algoritme van de Trading Navigator te verdiepen.

Als je alle signalen zou volgen van Harm van Wijk, dan zou de gemiddelde rendement jaarlijks tussen de 18% en 22% liggen. Het is niet onmogelijk, maar de criticus in me zegt: Eerst zien, dan geloven.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Welke beloftes maken ze?

De beloftes die de Trading Navigator Methode maakt zijn als volgt:

  • Door de signalen te volgen, verklein je de kans om tegen de trend in te beleggen.
  • De software signaleert schommelingen en beveiligt al je aankopen met een stop-los, zodat de risico die je neemt altijd beperkt blijft.
  • De software signaleert wanneer een opwaartse trend langer aanhoudt, waardoor je je winsten maximaliseert.
  • De software belegt puur en alleen rationeel: Op cijfers en niet op emotie.
  • Je kunt met gemak in korte tijd over meerdere verschillende aandelen je beleggingen spreiden, waardoor je het risico verder beperkt.

Over het algemeen zijn dit natuurlijk realistische scenario’s waarmee je kunt profiteren van de software. Als de Trading Navigator tool zijn beloftes waarmaakt, dan is dit iets wat enorm interessant kan zijn voor elke soort belegger: Van beginner tot zeer ervaren.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Wat ontvang je bij aanschaf?

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (4)

Als je de Trading Navigator Methode aanschaft dan ontvang je de software. De software is eigenlijk het hoofdzakelijke product wat je aanschaft en wat je veel rendement zou moeten opleveren. Naast de Trading Navigator software, ontvang je ook verschillende bonussen:

  • 2 jaar VIP toegang MBC
  • 2 jaar alerts via Telegram
  • Handleiding: Geld verdienen met opties
  • Handleiding: Geld verdienen met aandelen
  • Handleiding: Speeders, sprinters en turbo’s
  • € 500 MeXem transactietegoed
  • 2 jaar live coaching

Alles bij elkaar geeft de salespage aan dat dit in totaal normaal gesproken € 12.213 waard zou zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet waar. Ik kan ook niet geloven dat je dit normaal gesproken zou betalen voor het pakket.

De normale prijs is € 1997 en het pakket is afgeprijsd naar € 1497. Dit is het bedrag dat we ook werkelijk betalen voor het pakket.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Hoe heb ik het ervaren?

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (5)

Ik moet zeggen dat ik erg positief verrast ben over de inhoud van de trainingen en de manier waarop informatie wordt overgebracht. Zowel voor de beginnende belegger als de meer ervaren belegger zitten er trainingen bij die je ongetwijfeld helpen om veel meters te maken.

Het belangrijkste om te reviewen is natuurlijk de software die de Trading Navigator Methode aanbied. De software die hiervoor wordt gebruikt is qua lay-out niet mijn eerste keus. Maar ik begrijp wel wat men bedoelde met de groene en rode pijlen.

Er worden dagelijks 3 signalen gegeven op de koersen waar je op in kunt spelen. Op deze signalen kun je bepalen of je wel of niet in de trade wilt stappen. Op het moment dat je in de trade stapt, zorg je er automatisch voor dat je iets onder de koers een stop-loss inzet. Op die blijven je verliezen beperkt. Als de koers wel stijgt, dan kun je hier grof van profiteren.

De pijlen die op de Trading Navigator worden weergegeven worden gebaseerd op EMA, WMA en/of MA crossings. Op zich zijn dit betrouwbare indicatoren waarmee je vaker winstgevend mee kunt handelen. Als je moeite hebt met het in bedwang houden van je emoties en daardoor moeite hebt met money management, dan gaat dat je duur komen te staan. Maar als je weet hoe beleggen werkt, je kent de basis en volgt de principes, dan heb je er veel profijt van.

Ik heb de software nu 3 maanden gebruikt en ik heb een rendement behaald van 23%. Nu moet dit natuurlijk wel in perspectief worden gezet dat de markt over het algemeen erg positief is. De S&P is in dezelfde periode gegroeid met 6%, dus dit zegt al genoeg over het marktsentiment. Alsnog is een rendement van 23% over 3 maanden erg positief en dat is iets waar je over naar huis kunt schrijven.

Tot dusver ben ik enorm tevreden over de software en de trainingen in het algemeen. Ik ben zeker van plan hier nog lang gebruik van te maken!

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Beleggingstrainingen en cursussen

Naast de software die Harm van Wijk aanbiedt, krijg je ook toegang tot verschillende trainingen waarmee je leert beleggen. De Trading Navigator Methode houdt er een erg uitgebreide pakket op na met veel verschillende trainingen over beleggen.

De onderwerpen van de trainingen variëren van daytrading tot aan langere termijn beleggingen. Het blijft niet bij een basistraining. Er worden ook handvatten aangereikt die je leren om zelf diepgaande analyses te kunnen maken. Naast de training ontvang je ook bewezen praktische tips die je direct kunt toepassen om beter en winstgevender te beleggen.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode review: Algehele conclusie

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (6)

De software en de trainingen die Harm van Wijk aanbiedt met de Trading Navigator Methode zijn fenomenaal. Het pakket is zo ontwikkeld dat je zelfs als beginnende belegger zeer snel winstgevend kunt beleggen door de signalen te volgen. De uitdaging in dit pakket is dat je als beginner je volledig stort op de trainingen. Op die manier wordt je steeds comfortabeler met het traden.

Voor de ervaren belegger werkt dit eigenlijk hetzelfde. Je kunt je eigen plan trekken, maar je kunt ook de signalen volgen. Over het algemeen lijken de signalen wel gebaseerd te zijn op een algoritme wat de markt structureel verslaat. In de tussentijd kun je cursussen volgen die meer voor de gevorderde belegger zijn en zodoende je rendement verhogen en je kennis te verbreden.

Kortom: Een uitstekend pakket voor zowel beginnende en gevorderde beleggers.

  • Met de Trading Navigator Methode is het zeker weten haalbaar om meer dan 20% rendement per jaar te behalen.

Het pakket is volledig. Harm van Wijk is betrouwbaar en een expert op het gebied van beleggen. Zijn methode van marketing en hoe hij zijn diensten aan de man brengt zijn twijfelachtig, maar al met al is de Trading Navigator Methode zeker het geld waard.

Ik zou de Trading Navigator Methode aanbevelen aan vrienden en familie.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (7)
eToro is door Beter Beleggen uitgeroepen tot de beste broker van 2023

Meld je aan en begin binnen enkele minuten met beleggen over de hele wereld tegen lage tarieven.

Open een gratis account bij eToro

79% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

Veelgestelde vragen over de Trading Navigator Methode review

Is de Trading Navigator Methode een scam?

Je zult ongetwijfeld de video’s van Harm van Wijk voorbij hebben zien komen en ook gedacht hebben dat zijn beloftes te mooi zijn om waar te zijn. Heeft Harm van Wijk écht het spel van het beleggen uitgespeeld of blijft het bij een belofte die te mooi is om waar te zijn. In deze review gaan we hier dieper op in.

Wat is de Trading Navigator Methode?

De Trading Navigator Methode is een cursus met software die gemaakt is door Harm van Wijk. Binnen de cursus leer je om winstgevend te beleggen in aandelen. De software die je ontvangt is een systeem die technische analyses uitvoert en je aanbevelingen geeft of het een goed moment is om een aandeel te kopen of om te verkopen.

Wie is Harm van Wijk van de Trading Navigator Methode?

Harm van Wijk is een Drs. Economics. Hij heeft een verleden waarin hij als productmanager heeft gewerkt bij verschillende banken en als senior vermogensbeheerder bij investeringsvehikels. Harm van Wijk is iemand die zijn strepen vaker verdiend heeft in de beleggingswereld en zijn kennis deelt op het internet met zijn cursus: de Trading Navigator Methode.

Waarom lijkt de Trading Navigator Methode op een scam?

De manier waarop Harm van Wijk zijn cursus: de Trading Navigator Methode vermarkt op het internet is erg twijfelachtig. Hij belooft gouden bergen met zijn cursus. Over het algemeen hebben mensen geleerd: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit het ook meestal. Aan deze regel heeft Harm van Wijk niet gedacht toen hij zijn marketing funnel had ingericht. Hierdoor lijkt de Trading Navigator Methode een scam.

Gratis training over Beleggen

Trading Navigator Methode Review [2023] – Scam of Eerlijk? (2024)

FAQs

How do I know if a trader is legit? ›

Check with your local council

Trading Standards is a council department that makes sure companies don't break the law when selling to customers. The council might list traders they've approved, or they might link to another website that lists traders in your area you can trust.

Is trade evista legit? ›

The Verdict

The absent founder details, vague fee-structure information, and lack of reviews online are also the reasons for our concern. Therefore, we recommend using this website with caution. Cryptocurrencies are unregulated. Trading with unregulated brokers will not qualify for investor protection.

How to spot a fake trading platform? ›

Besides trolling for victims on social media or messaging apps, here are 10 other telltale signs an online trading platform is a fraud:
  1. It isn't registered to trade forex, futures, or options.
  2. Trades crypto, but not registered as a money service business.
  3. No physical address, it's clearly fake, or offshore.

How to check scammer company? ›

Check the company's website
  1. Check spelling and grammar. ...
  2. Check for a business address and landline number. ...
  3. Check for a Privacy Policy. ...
  4. Check for a company number. ...
  5. Check the WHOIS database.

How do you check if someone is a professional trader? ›

Visit FINRA BrokerCheck or call FINRA at (800) 289-9999. Or, visit the SEC's Investment Adviser Public Disclosure (IAPD) website. Also, contact your state securities regulator. Check SEC Action Lookup tool for formal actions that the SEC has brought against individuals.

How do you verify a trade? ›

How Do I Verify My Trades on the BSE?
  1. Access the trade check system. ...
  2. Enter your trade details. ...
  3. Obtain the verification result. ...
  4. Request an email confirmation (optional). ...
  5. Information availability. ...
  6. Sign up at the NSE India trade verification module. ...
  7. Enter the client code and member's name. ...
  8. Access your transaction details.

How can I tell if a seller is legit? ›

Here are some warning signs to look out for:
  1. Short duration listings: Fraudulent sellers often want to close a deal quickly. ...
  2. Heavily discounted or sold-out items: Be wary if a seller has lots of high-value items at suspiciously low prices, or a stock of hard-to-find goods that are sold out everywhere else.

How do you identify a trapped trader? ›

Look for contrasting short-term momentum and longer-term support/resistance. Emotional traders are easily swayed by short-term momentum. You can find them trapped if you give more weight to significant market levels instead of short-term fluctuations.

Top Articles
Devoted GIVEBACK Greater Houston (HMO) H7993-006 2024 Plan Details and Costs
Devoted PRIME San Antonio (HMO) H7993-004 2024 Plan Details and Costs
Used Trucks for Sale in Oneida, TN (with Photos)
Gasbuddy Joliet
Andrew Tate Lpsg
Saydel Botanica
Netlearning Login Rwjbh
Mets Game Highlights
Hill & Moin Top Workers Compensation Lawyer
Jordanbush Only Fans
Espn Masters Leaderboard
Krystal Murphy Below Deck Net Worth
Aly Raisman Nipple
R/Chinatime
Dtm Urban Dictionary
Warren County Skyward
123Movies Evil Dead
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Sweeterthanolives
Cherry Crush Webtoon Summary
Student Exploration Gravity Pitch
Goodwill Winter Springs 434
Aunt Nettes Menu
Nsa Panama City Mwr
Frankie Beverly, the Maze singer who inspired generations of fans with lasting anthems, dies at 77
Jockey Standings Saratoga 2023
2014 Chevy Malibu Belt Diagram
Courtney Callaway Matthew Boynton
Tamara Lapman
Ralph Macchio Conservative
Black Adam Showtimes Near Cinergy Amarillo
The dangers of statism | Deirdre McCloskey
Tcc Northeast Library
Terrier Hockey Blog
Dumb Money Showtimes Near Cinemark Century Mountain View 16
Ken Garff Collision St George
Bianca Censo
Daniel And Gabriel Case Images
Ny Lottery Second Chance App
Kristy Althaus Kansas
Matt Laubhan Salary
Alger Grade Ohm
Culver's Flavor Of The Day Little Chute
Hooda Math—Games, Features, and Benefits — Mashup Math
WHAT WE HAVE | Arizona Tile
Jane Powell, Spirited Star of Movie Musicals ‘Royal Wedding,’ ‘Seven Brides,’ Dies at 92
Sparkle Nails Phillipsburg
Assistant Store Manager Dollar General Salary
Swaquickbase
Busted Newspaper Lynchburg County VA Mugshots
Never Would Have Made It Movie 123Movies
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6003

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.