Hoe werkt een Fuse Panel? - 2024 | EcoBuilderz.com (2024)

Een zekeringenkast is een doos van het metalen type die bestaat uit zekeringen die elektrische stromen regelen en regelen in een woning of gebouwstructuur. Het is van vitaal belang dat huiseigenaren weten waar hun zekeringpaneeldoos of stroomonderbrekingskast zich in hun huis bevindt. Sommige zekeringpaneel- of stroomonderbrekingsdozen bevinden zich buiten het huis, zoals in de garage. Het is ook belangrijk om te bepalen of de paneeldoos een zekeringkast of circuitpaneeldoos is. Dit kan eenvo

Inhoud Van Het Artikel:

  • Fuse Panel Basics
  • Functie
  • Zekeringen vervangen

Fuse Panel Basics

Hoe werkt een Fuse Panel? - 2024 | EcoBuilderz.com (1)

Een zekeringenkast is een doos van het metalen type die bestaat uit zekeringen die elektrische stromen regelen en regelen in een woning of gebouwstructuur. Het is van vitaal belang dat huiseigenaren weten waar hun zekeringpaneeldoos of stroomonderbrekingskast zich in hun huis bevindt. Sommige zekeringpaneel- of stroomonderbrekingsdozen bevinden zich buiten het huis, zoals in de garage. Het is ook belangrijk om te bepalen of de paneeldoos een zekeringkast of circuitpaneeldoos is. Dit kan eenvoudig worden bereikt door in de paneeldoos te kijken. Als er een ronde, glazen vorm of miniatuurbuis met metalen uiteinden is, worden dit lonten genoemd. Als er schakelaars zijn die naar boven of naar beneden kunnen worden geklapt, hebt u een zekeringkast.

Functie

Hoe werkt een Fuse Panel? - 2024 | EcoBuilderz.com (2)

Bij lontpaneeldozen is het altijd een goed idee om extra zekeringen te kopen voor het geval dat uw elektriciteit uitvalt. Zekeringen hebben verschillende hoeveelheden stroomsterkte. Stroomsterkte is de hoeveelheid elektrische stroom die wordt gebruikt om verschillende lampen, stopcontacten of apparaten te bedienen. Daarom is het verstandig minimaal één exemplaar voor noodgevallen te kopen. Het is ook een goed idee om een ​​werkende zaklantaarn bij de hand te hebben voor dergelijke noodsituaties. Zekeringen hebben over het algemeen een kleurcode. Dit is voor het gemak in referentie. Vijftien versterkers kunnen bijvoorbeeld een rode kleur hebben. Afhankelijk van het apparaat kan er bovendien behoefte zijn aan langzamere typen lontverbranding. Deze zijn over het algemeen gemarkeerd met een letter D of P. Als het echter moeilijk voor je is om de stroomsterkte te lezen of als de zekeringen geen kleurcode hebben, wil je misschien weten welke lont er is voor welke kamer en wat de verschillende stroomvereisten zijn. zijn en labelen en noteer de amperage-eisen aan de zijkant van elke zekering. U kunt ook de kamers die elk circuit gebruikt aan de binnenkant van de paneeldeur labelen met een zwarte viltstift. Als u niet weet wat u moet doen, vraag dan iemand die op de hoogte is van de vakjes van het zekeringspaneel om u te helpen.

Zekeringen vervangen

Wanneer een zekering doorbrandt, komt dit meestal doordat het circuit overbelast is. Daarom is het belangrijkste dat u moet doen, elk elektrisch apparaat of apparaat dat op het circuit is aangesloten, loskoppelen. Het is ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u de schakelaar in de "uit" -stand zet voor de hoofdbreker die zich in de paneeldoos bevindt. Voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen bij het gebruik van een zekeringenkast. Men moet handschoenen en schoenen met rubberen zolen dragen en sieraden verwijderen. Als een ladder nodig is om bij het zekeringkastpaneel te komen, moet de ladder bovendien van glasvezel of een niet-geleidend hout zijn. Je kunt weten welke lont is opgeblazen door in de ronde buis te kijken. Als de metalen lijn van binnen is gebroken of als de glasachtige lamp troebel en onduidelijk is, is de zekering gesprongen. Nadat u alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen, draait u de gesprongen zekeringen voorzichtig los en vervangt u ze door nieuwe met de juiste stroomsterkte. Sommige lonten moeten worden verwijderd door ze omhoog en uit de klemmen te trekken die ze vasthouden. Dit worden patroonzekeringen genoemd. Het is belangrijk om de zekeringen goed vast te draaien en om te onthouden dat u zekeringen alleen moet vervangen door nieuwe met dezelfde stroomsterkte. Nadat de nieuwe zekering is geïnstalleerd, kan de hoofdstroom weer worden ingeschakeld. Zorg ervoor dat de lont niet opnieuw uitwaait. Als dit gebeurt, kan het een goed idee zijn om een ​​deskundige elektricien te raadplegen om u verder te helpen met uw probleem. Als alles O.K. is, kunt u beginnen met het opnieuw aansluiten van uw elektrische apparaten en apparaten. Als de zekering doorbrandt wanneer u deze opnieuw aansluit, is het mogelijk dat u te veel apparaten op één circuit hebt of dat een van de apparaten de uitblaas veroorzaakt.

Video Supplement: How To Make A Power Relay / Fuse Block | Automotive Wiring.

Hoe werkt een Fuse Panel? - 2024 | EcoBuilderz.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5647

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.